Gisteren geen tijd of goesting gehad om de blog te updaten. We hebben gisteren in de gietende regen moeten fietsen… In de voor m iddag nog een koffietje in Vreden, dat was nog in de zon. Dan werden we ingehaald door regenwolken waaruit er dan ook meer dan genoeg water uitviel. Op de camping leek eerst niemand te zijn. Na even in de regen daar te staan draaien deed er toch een oude man open (bleek de vader van de uitbater te zijn) die ons een plekje op een mooi grasveldje aanwees. Toen we vroegen hoeveel we hem moesten, begon hij te rekenen, keek naar Hanne, naar Bram… De kindjes en bleek toen zijn tel kwijt te zijn, waarop hij zei dat 15 euro wel genoeg was.
toen brak de zon door..
En hebben de kindjes zich rotgeamuseerd op een megatrampoline. Een uurtje later werd het weer donker… Heel donker… Nog snel de tarp rechtgezet. Laatste touwtje vastgemaakt of we hoorden in de verte donder… Dan een felle bliksem… 8 seconden… Donder…. Dan nog maar 5 seconden tussen bliksem en donder… Het onweer kwam altijd dichter. Dan regen, eerst een beetje… Gezellig onder de tarp, dan harder met wind… Veel wind, meer regen. Echt niet te doen. Gelukkig kwam de eigenaar van de camping door de gietende regen ons zeggen dag er voor de gasten die een kamer huurden op de boerderij een speelkamer was waar we naartoe mochten. Tarp en alles gewoon achtergelaten aan de kracht van de natuur en wij naar binnen… Zalig warm, knus, speelgoed voor de kindjes een zetel voor ons. Gezellig binnen terwijl buiten het onweer kei hard tekeer ging…, bliksem en donder volgden elkaar bijna onmiddellijk op…. Wij zaten droog. Lukas heeft zich rotgeamuseerd op die zolder met al dat speelgoed. Kaatje met de poppen die er lagen..
Terug zon… Tent stond er nog maar alles vochtig. Gelukkig niet al te erg binnen. Slaapzakken nog droog. Vroeg gaan slapen, maar opgestaan met een nog altijd kletsnatte tent. Niks droog. Ook was de tent langs de binnenkant helamaal vochtig. Snel opgeruimd en terug vertrokken.
Een snelle rit naar Schoppingen-city voor een koffie en ontbijtje in de bakkerij bij de K en k. Daarna een stijle helling omhoog… De Schoppinger-berg. Beloond met een mooi uitzicht. Dn mega meevaller… Bleek er een korte weg over een oude spoorweg richting Rheine te bestaan. Supersnel daar geraakt. Voor het eerst de Ems gezien leuk gevoel. Besloten om nog even door te rijden naar volgende camping.
Aangekomen in Salzberg. Kleine camping langs de Ems. Ijsje gaan eten in het dorpje. Tent eindelijk droog, binnen en buiten. Kindjes supermoe maar nog altijd heel braaf..