Vandaag rustdag gehouden in Sevink Molen bij Winterswijk. Een gezellige niet al te grote camping. Gelukkig met froot terras annex bonnenspeeltuin!
in de voormiddag zijn we naar het centrum van Winterswijk gereden waar we zijn gaan ontbijten. Een Engels en een Hollands ontbijt. De kindjes hebben dan meer dan een uur gezellig bij ons gezeten. Daarna even door de doodse straten van het centrum gewandeld. Wat een contrast met de massa en sfeer van de marktdag van gisteren. Omdat Kaatje en Lukas bij elke kerk roepen dat ze die eens willen bezoeken hebben we de Sint Jacobkerk bezocht. (altijd speciaal voor Bram). De mis wAs net gedaan en in Nederland wordt er dan precies koffie gedronken in de kerk? Het was er een gezellige bedoening, en wij maar zeggen tegen ons kindjes dat ze stil moesten zijn in de kerk. Het gaf ook een vreemd gevoel om geen enkel heiligebeeld of glasraam te zien…. Wel sporen van oude muurschilderingen.
Daarna zijn we met de kindjes naar het “Sevink Adventurepark” gegaan. Een binnenspeeltuin. Allemaal dingen die we op een “normale” fietsvakantie niet zouden doen. De kindjes hebben zich er rot geamuseerd. Elke euro waard. Grote zandbak, kasteel, trampolines, elektrische autootjes…
Op internet hebben we dan een winkel gevonden die open is op zondag. Met de gps er naartoe omavondeten te kopen. Dan nog gezellig samen eten en in de speelgoed en lego-boekjes gekeken die we ergenshadden meegenomen. Na de avondwandeling zijn ze redelijk goed gaan slapen.
Dan de stoelen teruggebracht naar een Nederlander die ze ons had geleend.
Op deze rustdag toch 19km gefietst…
Morgen richting Duitsland. münsterland in… Op weg naar de Ems.